Team jeugdhulp in Amsterdam-Centrum

Onderzoek en behandeling voor kinderen en pubers

 

 

Marijke van de Laar

Mijn naam is Marijke van de Laar (1978) en ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en AKJP (Amsterdamse vereniging van Vrijgevestigde Kinder- en Jeugd Praktijk). Tevens ben ik gepromoveerd in de neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie, en geregistreerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ en Neurofeedbackpsycholoog NIP. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Amsterdam. Ik bied psychologische hulp, gedragstherapie, gezinstherapie en training aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel, bij de psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht 58).

 

 

Ilonka de Haas - Team jeugdhulp Amsterdam Centrum

Ilonka de Haas

Mijn naam is Ilonka de Haas (1968). Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in IJsselstein. Na mijn universitaire opleiding tot ontwikkelingspsycholoog en kinderpsycholoog ben ik in de praktijk aan de slag gegaan op scholen en bij gezinnen thuis. Tevens ben ik docent op de Universiteit van Amsterdam bij de afdeling Klinische Ontwikkelingspsychologie. In de praktijk van kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar verricht ik psychodiagnostisch onderzoek en geef ik praktische ondersteuning aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders. Tevens ben ik gespecialiseerd in dyslexie bij kinderen. De wetenschappelijke kennis die ik in mijn werk als docent opdoe, kan ik goed gebruiken in mijn werk als kinderpsycholoog in de praktijk. Anderzijds gebruik ik mijn ervaringen in de praktijk om studenten te leren wat er van je wordt verwacht als je met kinderen, jongeren, hun ouders en leerkrachten gaat werken als ontwikkelings- en kinderpsycholoog. Zo hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren (pubers) die daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Merel van der Veen - Team jeugdhulp Amsterdam Centrum

Merel van der Veen

Mijn naam is Merel van der Veen (1975) en ik ben organiser/coach. Ik help kinderen en jongeren (pubers) met het structureren en plannen van hun schoolse en dagelijkse activiteiten. Dit kan op allerlei vlakken zijn: de dagelijkse routine (bijvoorbeeld op tijd komen voor afspraken), opruimen van de kamer, agendatraining en huiswerk-/studie-planning. Mijn aanpak is persoonlijk en aangepast aan het niveau van je kind. Ik leg systemen aan waar je kind de rest van zijn/haar leven wat aan heeft. Ik heb niet één vaste methode, maar ik kijk met ieder kind apart wat wel of niet werkt. Afhankelijk van de hulpvraag werk ik bij kinderen thuis of op school. De afspraken met mij zijn doorgaans om de twee of drie weken. Je kind kan mij altijd via e-mail bereiken voor extra ondersteuning, waardoor ik je kind nog beter kan aansturen. Bij jonge kinderen ga ik op een creatieve manier aan de slag. Sinds 2017 geef ik de planningstraining aan kinderen en jongeren in de kinderpraktijk van kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar.

Contact met de kinderpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum

Spreekt onze werkwijze je aan? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek. Mocht je kind bij ons niet op de juiste plek zitten, dan kunnen wij je kind doorverwijzen naar de juiste kindertherapeut, kinderpsycholoog of andere hulpverlener. Het team van de kinderpraktijk Marijke in Amsterdam-Centrum behandelt ook volwassenen. Voor meer informatie zie de website van Psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum.

 


 

Algemeen Kinderpsycholoog Amsterdam-Centrum

AGB-code Persoonlijk: 94016527
AGB-code Praktijk: 94063604
Kinder- en jeugdpsycholoog NIP-registratienummer: 219263
SKJ-registratienummer: 130000528

Kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar bezit over een geldig kwaliteitsstatuut.