Over het team


Contact met de kinderpraktijk in Amsterdam-Centrum

Leuk dat je ons gevonden hebt! Maak hieronder kennis met ons team. Wij zijn een team van kinderpsychologen- en therapeuten werkzaam in het centrum van Amsterdam. Ieder van ons heeft een eigen expertise, waardoor elk kind (en/of de ouders) geholpen kan worden. Onze werkwijze is persoonlijk, deskundig en betrokken. Wil je één van ons ontmoeten? Neem dan contact op voor een intakegesprek via 'Contact'.

Jongeren en volwassenen kunnen tevens informatie vinden op de website van Psychologenpraktijk Marijke Amsterdam-Centrum.

Kinderpsychologenpraktijk Marijke in Amsterdam-Centrum is in bezit van een Certificaat van Vakbekwaamheid (HKZ) en European Certificate in Psychology.

BEKIJK ONZE FOTOGALERIJ


Nieuwe Keizersgracht 58

 

 

Dr. Marijke van de Laar (PhD)

Mijn naam is Marijke van de Laar (1978) en ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen, 219263), SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 130000528), VEN (Vereniging EMDR Nederland, 36405) en NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, 14777). Tevens ben ik gepromoveerd in de neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie, en geregistreerd als GZ-psycholoog (BIG 79933563625), Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/SKJ, Systeemtherapeut NVRG, aspirant lid VEN (EMDR) en Europees Gecertificeerd Psycholoog (ECP). Met mijn twee kinderen (tieners) woon ik in Amsterdam. Mijn praktijk biedt psychologische hulp, cognitieve gedragstherapie, gezinstherapie, traumabehandeling en training aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel, bij de psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht 58).

LEES MEER OVER MARIJKE

 

 

 

Drs. Ilonka de Haas

Mijn naam is Ilonka de Haas (1968) en ik ben geregistreerd in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 130003998) en ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in IJsselstein. Na mijn universitaire opleiding tot ontwikkelingspsycholoog en kinderpsycholoog ben ik in de praktijk aan de slag gegaan op scholen en bij gezinnen thuis. Tevens ben ik docent op de Universiteit van Amsterdam bij de afdeling Klinische Ontwikkelingspsychologie. In de praktijk van kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar verricht ik psychodiagnostisch onderzoek en geef ik praktische ondersteuning aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders. Tevens ben ik gespecialiseerd in dyslexie bij kinderen. De wetenschappelijke kennis die ik in mijn werk als docent opdoe, kan ik goed gebruiken in mijn werk als kinderpsycholoog in de praktijk. Anderzijds gebruik ik mijn ervaringen in de praktijk om studenten te leren wat er van je wordt verwacht als je met kinderen, jongeren, hun ouders en leerkrachten gaat werken als ontwikkelings- en kinderpsycholoog. Zo hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren (pubers) die daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

 

 

Drs. Manon Kruidenier

Mijn naam is Manon Kruidenier (1994) en ik ben geregistreerd in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 120011683) en ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ik ben opgegroeid in Leiden en woonachtig in Amsterdam. Na mijn master in de Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een tijdje in de specialistische GGZ gewerkt. Momenteel werk ik met veel plezier bij  bij Kinderpsychologenpraktijk Marijke in Amsterdam-Centrum en bij Praktijk Rood in Amsterdam-Noord. Ik werk met kinderen en hun ouders en heb ervaring met verschillende sociaal-emotionele problemen, angst- en dwangproblematiek, traumaverwerking, AD(H)D en autisme. Ik voer onderzoeks- en behandeltrajecten uit bij kinderen en jongeren die vastlopen in hun leven en/ of niet lekker in hun vel zitten. Daarbij probeer ik, samen met belangrijke personen in hun leven, te zoeken naar wat nodig is voor verbetering, door aandacht te hebben voor de sterke kanten van het gezin of het kind. Ik ben enthousiast, invoelend en vind het belangrijk om goed aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen, jongeren en hun ouders. Het geeft mij enorm veel energie om te merken dat kinderen iets leren over zichzelf en daarmee een stap vooruit komen.

 

 

 

Psychotherapiepraktijk Amsterdam

Kinderpsychologenpraktijk Marijke is een deel van de Psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum. In deze praktijk werken verschillende psychotherapeuten, systeem-. gezins- en relatietherapeuten, en een jongerenpsychiater. Marijke, Ilonka, Romy en Nadine zorgen in de praktijk voor de behandeling en het (diagnostisch) onderzoeken van de jeugd tot 18 jaar. Vaak werken we in teamverband voor het behandelen van gezinsproblematiek. Voor medicatie kan je kind terecht bij de jongerenpsychiater. Zie voor het hele team van de Psychotherapiepraktijk: www.praktijknieuwekeizersgracht.nl.


Weteringschans 74

 

Drs. Lieke Zunderdorp

Mijn naam is Lieke Zunderdorp (1978) ik ben Psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen, nr. 234201). Na mijn psychologiestudie aan de UvA werkte ik als psycholoogtrainer en schreef ik in 2018 een boek over hoogsensitiviteit: ‘Overprikkeld; eerste hulp bij hoogsensitiviteit’. Ik woon met mijn (tweeling)dochters in Amsterdam. Met een open en systemische kijk werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders aan meer zelfvertrouwen, verbinding en vrijheid om te zijn of worden wie je bent. Dit doe ik o.a. met behulp van cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systemisch werk. In de praktijk komen zowel kinderen als jongeren bij mij met problemen rondom angsten, persoonlijkheid, somberheid, burn-out, concentratieproblemen en trauma-gerelateerde klachten. Ik ben werkzaam als psycholoog en kinderpsycholoog (i.o.) bij Kinderpsychologenpraktijk Marijke aan de Weteringschans 74 in Amsterdam-Centrum.

 

 

 

Lida van Twisk

Mijn naam is Lida van Twisk (1964) en ik woon met mijn man en kinderen in Amsterdam-Centrum. Na mijn opleiding ben ik als Creatief Therapeut gaan werken in het Ita Wegmanhuis in Amsterdam-Centrum en bij het GGZ-topklinisch-centrum psychosomatiek-Altrecht in Zeist. Vanuit deze praktijksituaties ben ik betrokken geweest bij het PhD-onderzoek naar diagnostiek op basis van tekeningen van kinderen in een therapietraject. Het onderzoek heeft bewezen dat in de loop van een behandeltraject bij een kind er een positieve bewustwording van lichaam en zelfbeeld optreedt en dat dit naar voren komt in kindertekeningen. Om deze reden ben ik mij gaan specialiseren in het geven van beeldende creatieve therapie aan kinderen en jongeren. Via creatieve therapie krijgen kinderen een ander en effectiever gedrag en staan zij meer in contact met hun gevoelens. Ik stimuleer, concretiseer, vraag door, ben sensitief aandachtig maar ook doortastend en raak snel de essentie van het probleem aan. De creatieve therapie werkt middels schilderen, tekenen en boetseren en duidt vaak waar geen woorden voor zijn geweest maar wel gevoelens. Deze gevoelens worden de instrumenten waarmee ruimte ontstaat voor verwerking. Ik ben gespecialiseerd in kinderen en jongeren met hooggevoeligheid (hoogsensitiviteit, HSP) en bied daar ook specifieke therapie voor aan. Mijn praktijk is aan de Weteringschans 74 in Amsterdam-Centrum.


Egelantiersgracht 55

 

 

Wolf Mensé

Mijn naam is Wolf Mensé (1954) en ik woon met Lida van Twisk (zij is ook aangesloten bij de kinder- en jongerenpraktijk van Marijke) en kinderen in Amsterdam-Centrum. Ik bied kinderen en jongeren tot 18 jaar ondersteuning bij (de organisatie van) hun schoolwerk en ik geef praktische coaching bij schoolproblemen (zoals uitstelproblemen, motivationele problemen). Ik heb 15 jaar ervaring als docent wiskunde in de onder- en bovenbouw van de havo en vwo. Bij de begeleiding van de leerlingen in de brugklas wordt vaak al duidelijk welke kennis vanuit de basisschool gebrekkig is en aanvulling nodig heeft. De motivatie voor school en een positief zelfbeeld zijn nauw verbonden met goede resultaten. Veel kinderen doen tegenover hun leeftijdsgenoten graag stoer over beroerde resultaten, maar in persoonlijke gesprekken blijkt vaak dat ze zich hierover erg ongelukkig voelen en dolgraag verbetering willen. Bij een buitenschoolse individuele begeleiding, uit het zicht van hun klasgenoten, voelen ze geen barrière om te vragen wat ze niet begrijpen. Zo kunnen ze een gestructureerde manier van werken ontwikkelen en hun resultaten, en daarmee hun zelfrespect en eigenwaarde, aanzienlijk verbeteren. Ik ontvang kinderen en jongeren in mijn praktijk aan de Egelantiersgracht 55 in Amsterdam-Centrum, maar ik kan ook bij jongeren thuis of op school komen, of de coaching online geven.


Amstelveen - Bouwmeester 41

 

 

Hélène Mullers-Chavanne (Amstelveen)

Mijn naam is Hélène Mullers-Chavanne (1967), geboren en getogen in Lyon (Frankrijk). Op mijn 21ste kwam ik als student stage lopen in Amsterdam. Ik werd verliefd op Amsterdam en kwam er een jaar later wonen. Ik ben getrouwd met een Nederlander (Limburger) en ben moeder van een zoon (2001) en een dochter (2003). Als ouder ben ik vertrouwd met de vreugde en de zorgen van het ouderschap. Sinds 2007 werk ik als kindertherapeut in mijn kinder- en jongerenpraktijk in Amstelveen. Dit is soms uitdagend maar brengt mij vooral veel voldoening en vreugde. Ik wissel in mijn werk af met spel en reflectie, humor en uitdaging, beweging en creativiteit. Mijn opleiding 'Integratieve Kindertherapie' heb ik gevolgd op de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam (afgerond in 2005). Inmiddels ben ik ook gediplomeerd Jongerentherapeut en Talentbegeleider voor (hoog)begaafde en hoogsensitieve kinderen en jongeren (hooggevoelig, HSP). Aanvullend ben ik ook volwaardig 'Matrix Methode coach' voor het oplossen van angst en trauma. Sindskort vertegenwoordig ik de Kinderpsychologenpraktijk Marijke in Amstelveen aan de Bouwmeester 41. Psychische hulp in je eigen taal (en cultuur) kan makkelijker voor je zijn: mijn kindersessies en oudergesprekken kunnen in het Nederlands, Engels of Frans gehouden worden. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren.

 


Samenwerking kinderpraktijk in Amsterdam-Noord

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen is de kinderpsychologenpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum een samenwerking aangegaan met de kinderpraktijk van Saskia Moonen (Praktijk Rood - Expertisecentrum voor Kind & Jeugd). Zo hoeft je kind niet lang te wachten voor het krijgen van goede therapeutische behandeling.

Praktijk Rood

Praktijk Rood is een kinder- en jongerenpraktijk in Amsterdam-Noord. Zij verrichten daar soortgelijk diagnostisch onderzoek en psychologische behandelingen als de kinderpsychologenpraktijk van Marijke in Amsterdam-Centrum. Je kind kan bij Praktijk Rood tevens terecht voor een dyslexie-onderzoek.Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.
 

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
(Kinder)Psychologenpraktijk Marijke
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

 

Design en strategie PSYmedia

 

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief