Kinderpsycholoog in Amsterdam-Centrum

 

 

Dr. Marijke van de Laar - kinderpsycholoog en neuropsycholoog

Mijn naam is Marijke van de Laar (1978) en ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), VEN (Vereniging EMDR Nederland) en NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie). Tevens ben ik gepromoveerd in de neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie, en geregistreerd als GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/SKJ, Systeemtherapeut NVRG, aspirant lid VEN (EMDR), en Europees Gecertificeerd Psycholoog (ECP). Samen met mijn twee kinderen woon ik in Amsterdam. Mijn kinderpraktijk biedt psychologische hulp, cognitieve gedragstherapie, traumabehandeling (EMDR) en training aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel, bij de psychologenpraktijk Nieuwe Keizersgracht 58).

Psychologische hulp aan kinderen en jongeren (pubers)

Bij de kinderpsychologenpraktijk in Amsterdam-Centrum kan ik de kennis en ervaring die ik in mijn werk als kinder- en jeugdpsycholoog en neuropsycholoog heb opgedaan, omzetten naar praktische toepasbare en inzichtgevende hulp. Tijdens de psychologische behandeling, gedragstherapie, traumabehandeling (EMDR) en training aan kinderen en jongeren (pubers) gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neuropsychologische behandelingen, systeemtherapie, gezinstherapie, psychotherapie en oplossingsgerichte therapie. Bij kinderen gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen bij kinderen en jongeren.

Mijn loopbaan als kinder- en jeugdpsycholoog

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie (master) met specialisatie 'Neuropsychologie van het kind' aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na mijn psychologiestudie ben ik gaan werken als gedrags-psycholoog en -onderzoeker in Den Haag bij Parnassia, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Om mijn kennis te verbreden besloot ik na een aantal jaar om te gaan promoveren (PhD) in de Cognitieve Neurowetenschappen met als specialisatie 'De ontwikkeling van de hersenen tijdens de kinderjaren, puberteit, volwassenheid en ouderdom' aan de Universiteit van Amsterdam (UvA, afdeling Ontwikkelingspsychologie). Tijdens dit promotietraject heb ik ruime kennis opgedaan over de relatie tussen de hersenen in ontwikkeling, gedragingen en de omgevingsinvloeden bij kinderen en jongeren (pubers). De kennis is zeer bruikbaar voor in de praktijk. Ik heb zeven artikelen gepubliceerd in internationale tijdschriften. Mocht je interesse hebben in deze artikelen, aarzel dan niet om mij te e-mailen (info@psycholoogmarijke.nl).

Eigen praktijk in Amsterdam-Centrum

Naast mijn promotietraject bij de UvA ben ik werkzaam geweest bij verschillende psychologenpraktijken in Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord. Ik heb verschillende functies vervuld, zoals neuropsycholoog en gedragspsycholoog, en ik heb met zowel kinderen, jongeren (pubers) als volwassenen gewerkt. Ik heb de opleiding tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP gevolgd en afgerond bij een kinder- en jongerenpraktijk waar ik de registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ behaald heb. Ik werk nog steeds samen met deze praktijk. Ik vertegenwoordig de locatie in het centrum van Amsterdam.

Op dit moment werk ik met kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders bij de psychotherapeuten- en psychologenpraktijk 'Nieuwe Keizersgracht' in Amsterdam-Centrum. Ik heb verschillende aanvullende post-doctorale opleidingen gevolgd, zoals de vierjarige opleiding tot systeem- en gezinstherapeut NVRG en de EMDR-opleiding (basis en vervolg). Bij de psychologenpraktijk 'Nieuwe Keizersgracht' werk ik nauw samen met psychotherapeuten, relatietherapeuten en (kinder)psychiaters om de juiste zorg te geven die een kind of ouder nodig heeft. De psychologische behandeling bij mij is zowel inzichtgevend als ondersteunend aan kinderen, jongeren (pubers) en hun ouders.

Algemeen Kinderpsycholoog Amsterdam-Centrum

AGB-code Persoonlijk: 94016527
AGB-code Onderneming (Psychologenpraktijk Marijke BV): 94067018
BIG-registratienummer: 79933563625
Kinder- en jeugdpsycholoog NIP-registratienummer: 219263
SKJ-registratienummer: 130000528
ECP-registratienummer: NL-067835-202207
KvK: 86877240

Kinder- en jeugdpsycholoog Marijke van de Laar bezit over een geldig kwaliteitsstatuut.

Marijke is tevens GZ-psycholoog, psycholoog NIP, neuropsycholoog, gezins-/relatietherapeut en behandelt daarom ook volwassenen: zie haar website voor volwassenen.

Contact met kinderpsycholoog Marijke in Amsterdam-Centrum

Spreekt mijn werkwijze je aan? Neem dan contact met mij op voor een intakegesprek. Mocht je kind bij mij niet op de juiste plek zitten, dan kan ik je kind doorverwijzen naar de juiste kindertherapeut, kinderpsycholoog of andere hulpverlener.

NEEM CONTACT OP


Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.
 

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
(Kinder)Psychologenpraktijk Marijke
Nieuwe Keizersgracht 58-2
1018 DT Amsterdam

 

 

Design en strategie PSYmedia

 

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief