Kinderpraktijk in Amsterdam-Centrum


Welkom bij de kinder- en jongerenpraktijk voor jeugdhulp in het centrum van Amsterdam. Wij zijn een psychologen- en therapeutenpraktijk waar kinderen,  jongeren en pubers terecht kunnen voor psychologische hulp en testonderzoek. Voor ouders is het mogelijk om begeleiding te krijgen bij de opvoeding van hun kind.

 

Kinderen en jongeren krijgen hulp bij:

Bang zijn - (Faal-)Angst
Onzekerheid - Zelfvertrouwen
Slaapproblemen
Somberheid - Lichte depressie
Stress - Burn-out
Pijn - Vermoeidheid - SOLK
Hersenletsel - Epilepsie
Autisme
ADD - ADHD
Hooggevoeligheid - HSP

Lees verder

 

Behandeling (therapie)

Behandelmethoden die de kinderpraktijk gebruikt in Amsterdam-Centrum zijn effectief wetenschappelijk bewezen. Met oudere kinderen en jongeren (pubers) wordt er vaak gepraat en gedachten op papier gezet, terwijl bij jongere kinderen meer gewerkt wordt met spel en creativiteit. Sessies zijn individueel met het kind of met belangrijke naasten, zoals het gezin.

 

Psychologisch onderzoek

Als je het gevoel hebt dat er wat aan de hand is met je kind dan is het mogelijk om bij de kinderpraktijk je kind (diagnostisch) te laten onderzoeken, bijvoorbeeld op de oorzaak van concentratieproblemen, ADD, ADHD of autisme. De onderzoekstests brengen de zwakke en sterke vaardigheden van je kind in kaart.

Marijke werkt ook als psycholoog voor volwassenen in het centrum van Amsterdam.

 

 

JA

Psychologische hulp aan kinderen en pubers in Amsterdam-Centrum

Als je kind al voor langere tijd niet lekker in zijn/haar vel zit dan is het ontzettend fijn voor je kind om met een kinder- of jongerenpsycholoog te praten. Je kind heeft op dat moment alleen even aandacht voor zichzelf. Kinder- en jeugdpsycholoog dr. Marijke van de Laar heeft een kinder- en jongerenpraktijk in het centrum van Amsterdam waar zij en haar team kinderen helpen bij o.a. onzekerheid, stress op school, (faal-)angst of bang zijn, somberheid of een lichte depressie, slaapproblemen, ADD, ADHD, hoogsensitiviteit (HSP), en een verminderd inlevingsvermogen (autisme). Kinderpsycholoog Marijke is tevens neuropsycholoog en behandelt daarom ook kinderen en jongeren (pubers) met een handicap, epilepsie, pijn (functionele klachten, SOLK) en hersenletsel (NAH). 

LEES MEER

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

Contact
 

Bel 06 2017 7663
info@psycholoogmarijke.nl


PLAN MIJN ROUTE

 

 

 

Design en strategie PSYmedia

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid – Depressie - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief