Ben jij tussen de 12 en 18 jaar?

Lees dan deze pagina!

Hier kan je alles vinden over waar ik jou mee kan helpen en wie ik ben. Je bent waarschijnlijk op mijn website gekomen, omdat het niet goed met je gaat of er zijn dingen gebeurd waar je mee zit. Het is dan ontzettend fijn om hulp te krijgen zodat deze dingen wat minder vervelend voor je worden, en dat je je weer fijn en goed gaat voelen. Na het lezen van deze pagina kan je beslissen of je mij een keer wilt ontmoeten. Als we elkaar zien gaan we het hebben over dingen die je graag anders wilt hebben, maar we praten ook over leuke dingen in je leven, dingen die jou goed laten voelen.
 

Waar kan ik jou bij helpen?

Er kunnen dingen zijn gebeurd in je leven die voor jou vervelend zijn. Het belangrijkste is dat jij geholpen gaat worden met de problemen waar jij mee zit.

Ik help jongeren die last hebben van:

Wie ben ik? Wie is kinder- en jeugdpsycholoog Marijke?

Mijn naam is Marijke van de Laar en ik ben kinder- en jeugdpsycholoog. Dit betekent dat ik meiden en jongens help die niet lekker in hun vel zitten of dingen hebben meegemaakt die vervelend zijn. Je komt eenmaal per week (of minder vaak of vaker, wat jij wilt) naar mij toe in het centrum van Amsterdam (dichtbij het Waterlooplein en de Carré-theater). We kletsen dan wat en ik teken zo nu en dan wat gedachten op papier om dingen te verduidelijken voor je. Het gaat er een beetje om dat je inzicht krijgt in de oorzaak van jouw problemen en wat er aan te doen is. Dit is voor ons beiden een zoektocht, maar door te praten komen we vanzelf achter een oplossing.

Het kan ook zijn dat je het fijn vindt om je ouders een paar keer mee te nemen. Dat kan en is vaak heel helpend. Ik geef gezinstherapie wat betekent dat ik problemen in het gezin probeer op te lossen. Misschien dat het even niet klikt tussen jou en je moeder of tussen jou en je vader. Of je ligt niet zo lekker met je broer of zus. Juist door samen te komen kunnen conflicten tussen jullie aangepakt worden, waardoor het thuis gezelliger en fijner wordt voor jou.

De eerste stap naar hulp zoeken is meestal de moeilijkste, maar als je eenmaal bent geweest, zal je merken dat het eigenlijk heel fijn is. Je hebt dan echt en alleen aandacht voor jezelf (wanneer komt dat nu voor). Als je mij ontmoet hebt kan je kijken of het goed voor je voelt om met mij over je problemen te praten. Er kan alleen iemand jou helpen als jij je prettig voelt bij die persoon en bij wie jij jezelf kan zijn. Leuk om je te ontmoeten!


Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.
 

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
(Kinder)Psychologenpraktijk Marijke
Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

 

 

Design en strategie PSYmedia

 

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief