Psychologische behandeling bij kinderen

Hulp aan kinderen en pubers in Amsterdam-Centrum

Als je kind al voor langere tijd niet lekker in zijn/haar vel zit dan is het ontzettend fijn om er met iemand over te praten, even alleen aandacht voor zichzelf en praten over de dingen die voor jouw kind belangrijk zijn. Het jeugdhulpteam van psychologen en therapeuten bij de Kinderpsychologenpraktijk Marijke kan je kind helpen in Amsterdam-Centrum (nabij de Amstel). De kinder- en jongerenpsychologen gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak en bieden praktische oplossingen voor de problemen van je kind. Hoe vaak je kind wil komen, is geheel aan hem/haar.

Voor kortdurende behandelingen: kijk ook even op Mentale Bootcamp Marijke.

Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid, Amstelveen en Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Weesp.
 

Met welke problemen kan je kind bij een kinderpsycholoog terecht?

Behandeling bij kinderen en pubers

Jouw kind bepaalt hoe hij/zij geholpen wil worden: jongeren (pubers) vinden het vaak fijn om te praten over bepaalde onderwerpen, terwijl kinderen kiezen voor een spelvorm of een creatieve werkvorm. Als je kind het wil mogen de ouders of broers en/of zussen bij de sessies aanwezig zijn. Je kind mag ook een keer een vriend(in) meenemen. De deur staat voor iedereen open die je kind belangrijk vindt om bij de sessies te betrekken. Soms is het bijvoorbeeld fijn dat de ouders handige adviezen krijgen om het kind te helpen (oudergesprekken, gezinstherapie en systeemtherapie). Soms geven de kinderpsychologen of kindertherapeuten van de kinder- en jongerenpraktijk van Marijke adviezen aan de leerkracht op school, zoals het toepassen van concentratietechnieken waardoor je kind minder afgeleid raakt en de leerprestaties vooruitgaan.
 

Behandelmethoden bij kinderen in Amsterdam-Centrum

Behandelmethoden die het team van de kinderpraktijk gebruikt zijn: gedragstherapeutische gesprekken, psychotherapeutische interventies, EMDR-behandeling, kortdurende behandeling bij kinderen en jongeren, oplossingsgerichte therapie en interventies, behandeling van angststoornissen of bang zijn door middel van cognitieve gedragstherapeutische interventies, gedragstherapie, systeemtherapie, gezinstherapie, rouwverwerking, creatieve therapie, narratieve therapie, Emotional Focussed Therapy (EFT), Attachment Focussed Family Therapy (AFFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), psycho-educatie (over ADD, ADHD, autisme/ASS, SOLK, functionele problemen, hersenletsel, handicap en epilepsie), gerichte oefeningen (zoals concentratie-oefeningen, oefeningen gericht op het in- en doorslapen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen gericht op stressvermindering), neuropsychologische behandelingen (verminderen van de vermoeidheid, pijn en overprikkeling), planningsmethoden, emotional freedom techniques (EFT), spel- en creatieve werkvormen, en assertiviteitstrainingen (kom voor jezelf op).

 

Neuropsychologisch testonderzoek bij kinderen

Het is mogelijk voor je kind om neuropsychologisch testonderzoek te krijgen om uit te zoeken wat de zwakke en sterke uitvoerende functies zijn bij je kind. Daarbij worden de cognitieve vaardigheden in kaart gebracht, zoals concentratie, aandacht, geheugen (vergeetachtigheid), impulsiviteit, hyperactiviteit, plannen en structureren, meerdere opdrachten en instructies tegelijk onthouden, kort onthouden van informatie en werktempo. Tevens kan je kind bij de kinder- en jongerenpraktijk terecht om te testen of er bij je kind sprake is van ADD, ADHD of autisme (ASS). Het testen van ADD, ADHD of autisme bij kinderen en jongeren (pubers) wordt door ontwikkelingspsycholoog Ilonka de Haas (in samenspraak met kinder- en jeugdpsycholoog dr. Marijke van de Laar) uitgevoerd aan de Nieuwe Keizersgracht 58 in het centrum van Amsterdam (nabij de Amstel).

 

Het team van de kinder- en jongerenpraktijk van Marijke werkt nauw samen met kinderpsychotherapeuten, systeemtherapeuten, relatietherapeuten en psychiaters van de psychotherapiepraktijk aan de Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum. We werken in teamverband bij zowel onderzoek als behandeling van kinderen en jongeren (pubers).


Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.
 

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
(Kinder)Psychologenpraktijk Marijke
Nieuwe Keizersgracht 58-2
1018 DT Amsterdam

 

 

Design en strategie PSYmedia

 

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief