Medische hypnose in Amsterdam-Centrum

Klachten bij kinderen aanpakken via ontspanning

Medische hypnose bij de kinderpraktijk in Amsterdam-Centrum is bedoeld voor kinderen en jongeren (pubers) die last hebben van angsten of bang zijn, faalangst, (chronische) pijn (hoofdpijn, buikpijn ed.) en/of vermoeidheid, slaapproblemen, stress en/of burn-out, negatief zelfbeeld, onzekerheid, zelfvertrouwenproblemen, somberheid, hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit (HSP), autisme en concentratieproblemen (ADD, ADHD). Door middel van ontspanningsoefeningen, suggesties en geleide fantasie leert het kind controle te krijgen over de klachten die het kind ervaart.
 

Wat heeft mijn kind aan medische hypnose?

Medische hypnose aan kinderen en jongeren (pubers) is helpend bij het verminderen en verwerken van stress, angst, slaapproblemen en chronische pijn als gevolg van bijvoorbeeld medische aandoeningen, traumatische gebeurtenissen, hoge druk op school. Hypnose werkt autonomieverhogend. Hiermee wordt bedoeld dat het kind zelf leert om zijn/haar klachten de baas te worden. Hoe vaker het kind oefent, hoe makkelijker het kind zelf invloed kan uitoefenen op het ervaren sensaties van het eigen lichaam en de emoties.

Bijna iedereen heeft wel eens hypnotische ervaringen: je bent zo verdiept in een film dat je niet hoort dat er iemand binnenkomt of je bent zo in gedachte verzonken dat je op de fiets niet meer kan herinneren dat je een bepaald stukje hebt gefietst.

Inhoud van de medische hypnose aan kinderen en pubers

Medische hypnose aan kinderen en jongeren (pubers) bij de kinderpraktijk in het centrum van Amsterdam is erop gericht om de geconcentreerde aandacht die het kind heeft op de omgeving te weerleggen naar de innerlijke wereld van het kind. Om in hypnose te gaan maakt de kinderpsycholoog gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen van het kind.

Vaak denken mensen dat hypnose een staat is waarbij je dingen gaat doen waar je geen weet van hebt. Dit is onjuist! De medische hypnose bij de kinderpsycholoog is heel ontspannend en gaat in op de fijne fantasiewereld van het kind. Het kind is tijdens de gehele hypnose bewust van wat er gebeurt en kan te allen tijde de ogen open doen of opstaan.
 

Opzet van de medische hypnose in Amsterdam-Centrum

De medische hypnose aan kinderen en jongeren (pubers) bij de kinderpraktijk bestaat uit wekelijkse sessies in Amsterdam-Centrum en wordt gecombineerd met (cognitieve) gedragstherapie, EMDR-behandeling, slaaptherapie of angst-/stressreducerende therapie. Het aantal sessies is afhankelijk van het gewenste resultaat bij het kind. De sessies zijn individueel (alleen met je kind), maar ouders of belangrijke naasten die je kind in het dagelijks leven helpen, zijn altijd welkom tijdens de sessies (zie ook systeemtherapie, gezinstherapie en ouderbegeleiding).
 


Alle hulp aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstreek en Waterland.
 

Hoofdlocatie Amsterdam-Centrum
 

Psychotherapiepraktijk
(Kinder)Psychologenpraktijk Marijke
Nieuwe Keizersgracht 58-2
1018 DT Amsterdam

 

 

Design en strategie PSYmedia

 

Faalangst – Zelfvertrouwen – Slaap - Stress – Burn-out – ADHD – Autisme - Somberheid - Hersenletsel - Epilepsie – Hoogsensitief